Este dificil să dansezi la bara?

E ușor să desenezi un stickman, dar nu să pictezi un portret realist. E ușor să alergi la magazin, dar nu să alergi într-un maraton. Mă înțelegi. Ca și în cele mai multe alte lucruri din viață, elementele de bază ale dansului la bară sunt destul de ușoare, totuși părțile mai avansate sunt, desigur, dificile.

Dansul la bară este dificil în același sens ca toate formele de exercițiu fizic și în timpul unei lecții vă veți lucra întregul corp. Pentru a începe, nu aveți nevoie de experiență anterioară de dans și nu trebuie să fiți deja puternici sau flexibili.

Dansul la bara este o modalitate extraordinară și distractivă de a te mișca, de a te tonifica și de a te îngriji de corpul tău. Există multe stiluri diferite, fiecare având gama lor de dificultate. Iată exemplele celor două stiluri pe care le predau în studio-ul meu, Pole Flow și Exotic Pole.

 

Clasele Pole Flow necesită mai multă forță superioară a corpului în timp ce încercați să vă mențineți pe bara pentru perioade lungi de timp.

 

Rutinele Exotic Pole includ o mulțime de mișcări pe podea sau dans în jurul barei, cu picioarele noastre pe pământ folosind bara doar pentru sprijin. În cadrul cursului de Exotic Pole folosim mai puțină forță superioară a corpului dar folosim mai multă mobilitate, adică, ridicând picioarele înalt și îndoind spatele.

Una din provocările cursului de Pole Flow este să încercați să arătați grațios pe măsură ce vă mișcați iar a clasei Exotic Pole este să încercați să arăți sexy. Mișcările sexy vin în mod natural pentru unii, dar nu pentru toți.

Videoclipurile de mai sus sunt rutine pe care le-am predat în clasele mele de începători și sunt foarte realizabile pentru elevii mei, în timp ce încă le oferă o provocare. Pe măsură ce avansați, veți observa și creșterea dificultății. Creșterea dificultății implică mai multă forță, flexibilitate și rezistență.

Pentru a vă ridica picioarele în sus și peste cap este nevoie de un nivel considerabil de forță fizică, mai ales atunci când luptați împotriva impulsului unei bare care se rotește. Un alt aspect care face dificil dansul sportiv este acela al fricțiunea. Fricțiunea este modul în care ne susținem pe bara fără să ne folosim mâinile. Pielea goală pe o bara de metal sau hainele împotriva unei bare de siliciu creează această fricțiune și, fără ea, cădem pe pământ – de aceea nu putem purta haine pe bare de metal. Fricțiunea poate fi dureroasă deoarece poate provoca arsuri și vânătăi ale pielii.

Să aruncăm o privire la unele mișcări individuale de dans la diferite nivele și să vedem ce le face dificile.

Această mișcare pentru începători se numește “Front Hook” (cârligul frontal). Dificultățile acestei mișcări includ:

 • Crearea unui impuls pentru a vă roti în jurul barei.
 • Fiind capabili să ne tragem șoldurile înainte și să ne ținem genunchii larg deschiși pentru a ține forma triunghiului.
 • Având capacitatea de a vă ține pe bară necesită rezistență superioară a corpului și putere de prindere.

 

Această mișcare intermediară se numește “Outside Leg Hang” (atârnă de piciorul exterior). Dificultățile acestei mișcări includ:

 • Rezistență în partea superioară a corpului și putere de prindere pentru a vă menține poziția pe bară în timp ce ridicați picioarele în sus.
 • Avem nevoie și de putere în abdomen și șolduri pentru a ridica picioarele în sus și peste cap.
 • Împingând bara cu brațul, șoldul și genunchiul, pentru a păstra punctele de contact, aceste puncte de contact provoacă fricțiune între bară și piele și acest lucru poate fi dureros.
 • Și în cele din urmă, brațele, mâinile, mușchii abdominali și flexorii de șold, toate lucrând pentru a vă întoarce în siguranță la pământ.


Pentru unii, provocarea în sine și dificultatea sunt motivele pentru care încep dansul la bara, în timp ce alții preferă să se bucure de elementele de bază.

Sper că acest articol vă ajută să vă dă o perspectivă asupra dificultăților dansului, dar dacă chiar vreți să știți cum este, vizitați studioul local de dans la bară și încercați!

  1 comment for “Este dificil să dansezi la bara?

 1. Cutie Pie
  4 September 2018 at 14:09

  your signature is really cute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *